Vælg den rigtige it løsning

Det kan hurtigt blive en bedre forretning at tilpasse dine interne arbejdsgange til et standard it-system end at betale for at få specialtilrettet et it-system til dine interne hjemmelavede arbejdsgange.

Det er meget dyrt at få programmeret specialtilretninger, og hver eneste gang der kommer systemopdateringer, kan du risikere at skulle betale en gang til for få den oprindelige tilretning lavet til den nye version.

Et eksempel på standardiserede løsninger kan være e-conomic – et standardiseret økonomisystem som du betaler et månedligt abonnement for at benytte.

Netbaserede it løsninger, også kaldet Cloud computing, bliver mere og mere udbredt – også til erhvervslivet. Med net baseret it ligger programmer og data et sted på internettet og du betaler for retten til at bruge programmerne via et abonnement.

Spørg din brancheorganisation om dette er tilfældet indenfor din branche, og se om ikke det er en fordel for dig at få en standardiseret, velfungerende løsning.

Hvorfor vælge en cloud basseret løsning?

For det første er en cloud basseret løsning en fælles betegnelse for en række netbasserede løsninger. Dette er løsninger som normalt har været installeret på interne servere, computere mv. Disse løsninger bliver nu tilgængelige på internettet (via cloud ). Den helt store forskel er her, at med en cloud løsning betaler man i lang højere grad for forbruget, frem for pladsen. Det er på denne måde at softwaren placeres i skyen ( cloud ).

Hvorfor så vælge denne løsning?

Med Cloud løsningen følger en række fordel (der er også nogle ulemper), bland andet skal der ikke længere tænkes så meget over sikkerheden, idet denne ofte håndteres af de store firmaet, som udbyder denne cloud løsning. Af de mest kendte firmaer kan bland andet nævnes Microsoft, Amazon og Google, alle navne som de fleste nok på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med. Har du aldrig hørt om disse firmaer, så har i formentlig endnu ikke behov for en cloud it løsning til jeres firma. Men nu er sikkerhed ikke det eneste der skal tænkes på, når der skal indarbejdes nye it løsninger hos de danske virksomheder. En anden vigtig faktor er performance. Performance er i høj grad afgørende for, hvordan den daglige brug af virksomhedens systermer fungerer. Med cloud løsninger er performance ofte ikke et issue, idet de enkelte løsninger er optimeret til netop det formål, som den enkelte udbyder tilbyder.

Priserne kan nogle gange virke mere omkostningstunge fra en start, men ganske hurtigt bliver cloud løsningen ofte billigst i længden.