Opgrader din arbejdsplads for at styrke koncentrationen

Effektivitet kommer ikke kun fra antal timer, der ligges i arbejdet, eller hvor erfaren man er, men det rum du arbejder i spiller også en væsentlig rolle. At skabe et ordentligt rum, hvor lyde, komfort og det visuelle er med til at styrke koncentrationen på din arbejdsplads kan være et forholdsvist simpelt step at tage mod øget effektivitet.

Et rent og opryddet bord

Det er ingen hemmelighed, at hvis ens bord er fyldt md papirer, ledninger, kopper, kuglepenne osv. vil det virke forstyrrende for øjet for mange. Derfor er det første step at have et rent og opryddet bord. For at mindske antal ledninger, da det ofte er noget af det, som kan rode, kan man anskaffe sig trådløse opladere. Derudover er papir- og kuglepensholdere en oplagt mulighed til at holde bordet rent.

Behageligt inventar

Når det kommer til selve inventaret på arbejdspladsen, så er komfort vigtigt, da man på mange kontorer sidder ned lang tid. Derfor skal der både finde behagelige stole for ryg og med et ordentligt sæde, men også borde som passer i højden. Man kan eventuelt få hæve-sænke-borde, og dermed give dem som ønsker at stå op nogle gange muligheden for det.

Belysning

Derefter kan belysningen også spille ind, når det kommer til koncentration. Et kraftigt hvidt skær kan virker mere forstyrrende ned hjælpende, selvom det lyser meget op. Derudover er mindre lamper rundt omkring også en god ide, for at skabe mindre rum i det større rum.

Stemning

Til sidst er der stemningen at nævne, da man sagtens kan indrette sin arbejdsplads med alt det praktiske, men selve atmosfæren og miljøet er altså også med til at styrke folks koncentration. Det kan være med sjove plakater på toiletterne, nogle malerier eller måske et bordfodboldbord ved kaffemaskinen, så folk kan få en pause og tænke på noget andet mens kaffen laves.