IT rådgivning for virksomheder

IT er naturligvis et meget vigtigt områder for en hvilken som helst moderne virksomhed. Men IT rådgivning er måske heller ikke altid det nemmeste marked at navigere i. OG det er vigtigt at vælge korrekt, så forretningen undgår at tabe penge på nye systemer, der ikke lever op til løfterne, forkert udstyr og problemer fra løbende tekniske udfordringer.

IT rådgivning bør derfor tage afsæt i den enkelte virksomhed. Alligevel er det ofte overkill at tale om skræddersyede læsninger, der kan ende dyrt. Det er sandt, at forretninger er forskellige, men der vil i mange tilfælde være mulighed for at dække virksomheder ind med samme grundpakke – dertil med individuelle tilpasninger.

Analysen sikrer de rette valg

En professionel IT rådgiver er ofte løsningen på at få afdækket behov og dermed få den professionelle løsning. Derfor kan en rådgiver hjælpe med en analyse, som sikrer de rette valg inden for server, hosting, software og programmer, netværk og backupplaner.

Alle disse områder er vigtige for at sikre virksomheden en sikker og højt ydende løsning, samtidig med at de ansatte får sikre og fleksible rammer på deres egen arbejdsstation. Med til det hele hører det, at hardware naturligvis også skal udvælges, så det understøtter forretningen og den enkelte ansattes behov.

Netop de ansatte vil forlange stor fleksibilitet i form af adgang fra browser og app til de velkendte MS Office værktøjer samt deres filer. Filerne kan placeres i fællesdrev som SharePoint kan understøtte – også som intranet. De ansatte vil desuden ofte insistere på adgang til supporthjælp, så de kan foretage en recovery hurtigt og ubesværet.

Som forretning i dag er sikkerhed særligt et parameter, du bør gennemgå med din konsulent. Tænk her på både den overordnede IT sikkerhedspolitik, men også sikring af data samt GDPR. Tillægsydelser som krypteret mail, scanning for malware og automatisk frasortering af forsøg på phishing bør også være med i den endelige løsning.