Har du overvejet et el-løbehjul?

Vi begynder at tænke mere klimavenligt, og alt begynder at være på el, elbiler, eltoge, elcykler og nu også el-løbehjul. Det er lidt misvisende i forhold til at det hedder et løbehjul, fordi man rent faktisk står på det, og løber med det ene eller det andet ben. Men når det er el-drevent, så behøver du næsten ikke at bevæge dig. Det kræver lige et par enkle skub med benet, får at opnå 3-5km/t, hvortil batteriet tager over, og du kører automatisk. Du styrer hastigheden via en lille drejeskive, og på den måde, kan du hurtigere køre til bageren om morgen, på arbejde eller hen til vennerne. Men er der nogle regler når man kører på sådan et el-løbehjul?

Og ja, det er der.

  • For eksempel så skal du være over 15 år, for at køre på sådan et i det offentlige. Hvis du er under 15 år, skal du være sammen med en myndig person, det vil sige, en person som er over 18 år.
  • Du skal stadig køre på cykelstien. Og i mørke, skal du naturligvis have lys på, så bilerne kan se dig. Du skal have lys på døgnet rundt. Lysene skal være fastmonteret. Og du må fx ikke have lys i hjelmen eller på tasken bagi.
  • Ligesom med bilkørsel, så må du ikke køre på det, med en promille over 0,5. Så hvis du skal drikke, så er det altså ikke et alternativ til bilen, eller cyklen, hvis du skal til fest. Der er det stadig gåbenene der må bruges.
  • Man må kun køre én ad gangen på løbehjulet.
  • Den maximale hastighed i Dammark er pt. 20 km/t. Det varierer fra el-løbehjul til el-løbehjul, hvor hurtig det kan køre.

Hvornår er et el-løbehjul godt?
Man kan sige at hvis du til tider er for doven til at cykle, og ikke har bil eller kørekort, så kan et el-løbehjul være sagen. Det kræver nemlig ikke kørekort, at køre på sådan én. Dog skal man føle sig sikker, når man køre på den, hvis man har tænkt sig, at køre i det offentlige. Især skal man være ret rutineret, når man køre på fuld hastighed, da vi ser rigtig mange uheld med el-løbehjul, fordi det går så stærkt, og der kan være mange forhindringer inde i byen. Dertil skal man huske en rigtig stærk hjelm, og selvom ,an har et løbehjul der kan køre 20km/t, så behøver man ikke at udfordre skæbnen, for det kan hurtigt gå galt.