Fantasien har ingen ende med LEGO

Små plastik klodser der kan sættes sammen med hinanden. Det lyder jo egentlig meget simpelt og meget banalt. Men denne ellers utroligt enkle ide har vist sig at være begyndelsen på et enormt dynasti og skabelsen af verdensstørste legetøjsproducent – LEGO.

LEGO har med deres ikoniske klodser ud af plast tryllebundet utallige mennesker verden over, og skabt talløse fantastiske og fantasifulde oplevelser for børn og voksne i alle aldre. LEGO har nemlig formået at skabe et produkt som favner utroligt bredt og ikke adskiller folk i alder og køn.

Hvis du har lyst til at dykke ned i det store LEGO-univers, så besøg Bog&idé hvor du kan finde et stort udvalg af LEGO.

Den eventyrlige historie bag LEGO

Den danske snedker Ole Kirk Christiansen grundlagde i 1932 firmaet ”LEGO” i den lille jyske by kaldt Billund. Her solgte han solgte sit højkvalitets legetøj af træ, som han mestrede efter flere års erfaring indenfor området.  Navnet blev skabt som en sammentrækning af ”Leg godt”, hvor LEGO yderligere også betyder ”jeg sammensætter” eller ”jeg samler” på latin – Alle ting, som beskriver og forklarer LEGO utroligt godt.

Efter at have produceret og solgt trælegetøj i mere end 15 år, så valgte Kirk Christiansen og LEGO at udvikle det først plastlegetøj i 1947. Noget som skulle vise sig at være en rigtig god ide, da LEGO nu står som det allerstørste legetøjsfirma i verden, med en multimilliard forretning. I den første halvdel af 2015 solgte LEGO for mere end 2 milliarder dollars, hvilket betød de officielt overgik Mattel som den største legetøjsproducent. Selvom at være et globalt produkt, så har LEGO stadig base hjemme i Danmark, mere præcist i Billund, hvor det første og originale Legoland også er placeret. Der er siden åbnet flere Legoland-parker i USA, Asien og Tyskland.

LEGO’s kæmpe univers

LEGO er ikke blevet et verdenskendt legetøj og brand blot på grund af deres populære plastikklodser. Et stor grund til deres enorme vækst har været deres tilstedeværelse på en række forskellige andre platforme og markeder som computerspil, konsolspil og spillefilm, men specielt deres samarbejde med den velkendte og meget populære filmserie kaldet Star Wars.

”The LEGO Movie” eller ”LGGO Filmen – Et klodset eventyr” var den første biograffilm fra LEGO-koncernen og udkom i 2014. Kæmpe Hollywoodstjerner som Morgan Freeman, Will Ferrell, Liam Neeson og Chris Pratt er blot et udvalg af superstjerner som medvirkede i den anerkendte film. Den indbragte efter sigende omkring 460 millioner dollars i alt, og blev set af millioner af mennesker verden over.