Få forbedret søvn og beskyttelse af dine øjne med blue light briller

Blue light briller, som også kendes som blåt lys briller, skærmbriller med flere, har særlige linser, som blokerer for blåt lys. Vores øjne udsættes for blåt lys dagligt, da det faktisk er helt naturligt. Det blå lys kan dog være skadeligt, hvis ens øjne bliver udsat for mere blåt lys i løbet af dagen, end hvad der er sundt. Blåt lys udsendes fra skærme, hvorfor det er en god idé at købe skærmbriller, hvis man eksempelvis har et kontorarbejde og ser på en computerskærm i mange timer hver dag. Det kan også være en super god ide, hvis man ser meget fjernsyn, tit spiller spil eller lignende. Brillerne er i de seneste år blevet super populære, men mange har tvivlsspørgsmål om deres funktion, effektivitet og så videre. I denne artikel kan du læse mere om skærmbriller. Hvis du gerne vil vide mere om blue light briller, kan du altså finde en masse god information i denne artikel.

Hvordan virker blue light briller?

Som nævnt i ovenstående afsnit, er blåt lys skadeligt i for store mængder. Det er altså klogt at investere i et par blue light briller, som kan beskytte mod det blå lys’ negative effekter. Blåt lys er ikke i sig selv farligt. Det bliver det dog, hvis ens øjne bliver udsat for usunde mængder i løbet af dagen. Ligesom man beskytter sig selv mod solens skadelige stråler med solcreme, kan man beskytte sine øjne fra blåt lys med blue light briller. Hvis man ikke bruger skærmbriller, kan man beskadige sine øjne og forringe sin søvn. Nogle studier viser, at det kan give skader på nethinden, føre til nedsat synsevne og lignende, når ens øjne udsættes for usunde mængder blåt lys.

Kan man forbedre sin søvn med blue light briller?

Blue light briller beskytter mod blåt lys, som bliver udsendt fra skærme i hverdagen. Det blå lys kan påvirke kroppens produktion af stoffet melatonin, hvilket kan gøre ens søvnrytme ustabil. Brillerne blokerer en stor del af det blå lys, som udsendes fra de skærme, man ser på i løbet af ugen. Melatonin har blandt andet den effekt, at det gør os søvnige og fortæller kroppen, at det er tid til at sove. Mængden af melatonin reguleres af dagslys, hvorfor det er vigtigt, at ens øjne ikke udsættes for for meget blåt lys om aftenen. Kroppen kan nemlig tro, at lyset fra skærmene er dagslys, hvorfor man ikke producerer nok melatonin til at fortælle kroppen, at det er sengetid.