De syv søstre – Online på Bog&Idé

2. november 2021

De syv søstre er en bogserie af den irske forfatter Lucinda Riley. Lucinda Riley er en forfatter som lever i sin helt egen fantasi og deraf er der kommet massere af gode og interessante bøger. Især bøgerne fra bogserien De syv søstre er meget svære at lægge fra sig når man først er gået i gang med at læse. Riley fik inspiration til bøgerne da hun en aften tilfældigvis kiggede op på stjernerne. Hun så nemlig stjernebilledet af Plejaderne, der bedre kendt som de syv søstre. Plejaderne er en stjernehob som er mellem 434 og 446 lysår væk fra jorden og dermed den nærmeste stjernehob på jorden. Vi kan som mennesker, med det blotte øje normalt se mindst seks af stjernerne fra denne stjernehob og dermed er dette en af de mest iøjnefaldende. I den græske mytologi hører vi om syv nymfe søstre som er døtre af titanen Atlas og nymfen Pleione der bliver forvandlet til et stjernebillede af Zeus. Der findes rigtigt mange myter og sagn om disse døtre og dette har skabt rammerne for den irske forfatters bogserie. Riley fortæller historien om de syv søstre i et moderne univers.

Rækkefølgen på de syv søstre serien

  1. De syv søstre er den første bog, hvor i den irske forfatter beskriver den første søster, Maia der ligesom de andre søstre er adopteret af Pa Salt. Pa Salt dør og søstrene vender hjem til deres gamle barndomshjem Atlantis ved Genévesøen. Vi hører om Maias historie i søstrenes søgen efter deres oprindelse. Maia tager på jordomrejse fra barndomshjemmet helt til Rio de Janeiro i Brasilien.
  2. Stormsøsteren er anden bog i Rileys bogserie og fortæller Allys historie. Hendes fortid fører hende til Norge, hvor hun finder ud af at hun har forbindelse til en ukendt sangerinde. I bogen bliver der spekuleret meget på hvem søstrenes far, Pa Salt egentligt var i virkeligheden.
  3. Skyggesøsteren fortæller historien om søsteren ved navn Star. Hun er meget tryghedssøgende og lever i skyggen af søsteren CeCe. Stars rejse betyder at hun måske er klar til at træde ud af hendes søsters skygge.
  4. Perlesøsteren er fjerde bind i Rileys serie og handler om CeCe, som har svært ved at passe ind i flokken. Et sort-hvid fotografi hun modtager af faren, Pa Salt, leder hende på en rejse mod det store Australien.
  5. Månesøsteren er bogen hvor vi følger søsteren ved navn Tiggy. Tiggy søger også sin fortid og i sin søgen rejser hun først til Skotland og derefter mod Spanien. På sin lange rejse opdager Tiggy et helt unikt talent og bliver nød til at tage nogle alvorlige valg.
  6. Solsøsteren handler om søsteren Elektra, som har haft svært ved at håndtære døden af Pa Salt. Derfor forsøger Elektra at lindre smerten med rusmidler. Hun modtager som de andre søstre en ledetråd, der fører hende til Manhattan i New York og derefter Afrika.
  7. Den forsvundne søster er titlen på den syvende og sidste bog i Rileys serie. Her går det op for de andre søstre at de har en syvende søster, som de gør alt for at finde. Den eneste ledetråd de har er en adresse på en vingård i New Zealand.